antiKOM

"...a Kommunista Internacionálé által a nemzetek belügyeibe gyakorolt beavatkozásnak tûrése nemcsak azoknak a belsõ békéjét és szociális jólétét veszélyezteti, hanem általában a világbékét is fenyegeti..." (Az antikomintern paktum részlete 1936. november 25.) "A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !" Márai Sándor A kommunizmus 7 csodája: 1. Mindenkinek volt munkája. 2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit. 3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették. 4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni. 5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene. 6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott. 7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.

Friss topikok

(V)egyél magyar terméket!

2008.07.22. 09:53 antikom

Sokan nem értik miért fontos, hogy magyar termékeket vegyenek. Sokan azt mondják, hogy számukra az megfizethetetlen, mások nem is törődnek vele. Megpróbálunk pár érvet összeszedni a tudatos vásárlás mellet, hiszen ez is kell ahoz. hogy önálló nemzetté váljunk, és ne csak egy nagyhatalom csatlósaként tartsanak számon minket...

Hogyha nem magyar terméket vásárolunk pénzünk elhagyja az országot rövid időn belül. A multik alig adóznak, a hazai vállalkozóknál jóval előnyösebb adózási lehetőségekkel rendelkeznek, hogy a támogatásokról ne is beszéljek. Ha a versenyhátrányban lévő honfitársaink csődbe mennek, és csak a multik maradnak, a gazdaság is összeomlana, hiszen adó bevételek alig származnak a nagyoktól.

A legtöbb multinacionális cég esetén a termékek árának nagy része a reklámköltségeket fedezi. Ezekért nem kapunk valójában semmit. Talán mégis. Azt a médiát, ami a balliberális értékeket terjeszti, többnyire az ilyen cégek tartják fent. Ezek nélkül nem létezne ATV, TV2, és még sorolhatnám. ezzel szemben a magyar vállalkozóknak jóval kevesebb jut ilyesmire, az árverseny miatt, amit az olcsó, de silány termékek ellen vívnak minőségi, de esetenként magasabb önköltségű termékei ellen.

A magyar táj az egyik legalkalmasabb az élelmiszertermelésre. A világon kevés hasonlóan szerencsés föd van, ahol ennyi féle termény áll rendelkezésre. Az import paradicsom -hogy egy példát mondjak- gyakran a kamionban érik be, sőt egyes helyeken az autópályák melletti kavicsba szórt műtrágyából nő.

Persze nagy érvágás a haza termelőknek, hogy alig van hol eladni portékájukat. A piacok sok helyen bezártak, a CBA-n, és még néhány kis láncon kívül alig van pár cég, aki foglalkozik velük. Ezért lenne szűkség egy hálózatra, ahol az őstermelők árulhatnának, és egészséges termékeket szerezhetnének be a polgárok. Reméljük ez hamar megvalósul!
Itt pedig átfogó terveket találnak:
http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/File/Bethlen _Gabor_program.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antikom.blog.hu/api/trackback/id/tr27579508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása