antiKOM

"...a Kommunista Internacionálé által a nemzetek belügyeibe gyakorolt beavatkozásnak tûrése nemcsak azoknak a belsõ békéjét és szociális jólétét veszélyezteti, hanem általában a világbékét is fenyegeti..." (Az antikomintern paktum részlete 1936. november 25.) "A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !" Márai Sándor A kommunizmus 7 csodája: 1. Mindenkinek volt munkája. 2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit. 3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették. 4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni. 5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene. 6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott. 7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.

Friss topikok

Hát ez nem a Szent Jobb

2008.08.01. 10:41 antikom

Aki kíváncsi rá, megnézheti Sztálin fülét

A budapesti Felvonulási téren állt, az '56-os forradalom során ledöntött Sztálin szobor egy darabját, a diktátor hatalmas fülét tekinthetik meg az érdeklődik a debreceni művészeti központban.




A napokban került elő az '56-ban ledöntött és szétdarabolt szobor egyik darabja, melyet az ötvenes évek hazai képzőművészetét, a mindennapok részévé vált kommunista propagandát bemutató kiállításon mutatnak be a közönségnek.

A debreceni Modem galéria belső kertjében tekinthető meg a monumentális, 8 kilós fül, ahogy a teljes eredeti szobor rekonstruált változata is. A kiállítás augusztus 2-ától, egészen november 7-éig látogatható.
(hírTV)

 

2 komment

Címkék: 1956 mszmp kommunista sztálin komcsi cccp ussr munkaspart

A bejegyzés trackback címe:

https://antikom.blog.hu/api/trackback/id/tr66595690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüzes nyíl 2008.08.08. 23:06:58

Az lenne az igazi, ha mellette kiállítanák Lenin orrát is. :oDD

troger · http://www.antikom.blog.hu 2008.08.10. 07:31:58

az szerintem nem férne el ott... :)
süti beállítások módosítása